În zonele geografice Maramureș și Oaș i se spune Horincă!

Posted Leave a comment

Conform descrierii din legislația în vigoare privind ,,Definirea descrierea și prezentarea băuturilor tradiționale românești ” în zonele geografice Maramureș și Oaș orice rachiu, țuică sau pălincă distilata exclusiv din fructe fermentate, se numește HORINCĂ, tocmai datorita specificitatii și originalității acestui produs și mai ales datorita condițiilor excepționale pedo-climatice, a medodelor tradiționale folosite dar nu în ultimul rand privind grija și atenția pe care o acordam cultivării, coacerii culegerii, zdrobirii și apoi fermentarii și dublei distilări a acestei originale licori!

Și ca sa o citez pe gospodina din reclamă , , Horincă se spune aicea” https://youtu.be/XmLn75EKWq0

Horinca Maramureșeană-de ce este unica?

Posted Leave a comment

Horinca maramureșeana este fără doar și poate, unul dintre cele mai apreciate și râvnite distilate românești mai ales ca aceasta Horinca are o tradiție locala de sute de ani – fiind menționată în unele documente de percepție a taxelor din nordul Ardealului încă de prin secolele XIII – XIV. Ca sa fie însă cu adevărat tradițională și autentică aceasta trebuie musai sa fie produsa după un set de reguli stricte și obiceiuri străvechi de la care nu trebuie sa te abați și care vor garanta calitatea și distinctivitatea unui produs final de o eleganta aparte, atât de potrivit și îmbietor alături de platourile reci cu produse tradiționale dar și dând savoare unei seri de Iarnă alături de oameni dragi, la gura șemineului!

Astfel noi, La Horincie, cultivam și elaboram rețeta noastră veche a familiei și respectam cu strictețe atât procedeul de culegere selectare și fermentate a fructelor cât și arta distilării și apoi a cupajairi selective a horincii! Folosim doar fructe din livezile noastre certificatw BIO. Nu adăugăm zahar în timpul fermentarii și nu folosim vase din materiale neconforme pentru păstrarea marcurilor din fructe. Apoi, in timpul celor doua distilări succesive, aplicam cu strictețe procedeul nostru unic, prin care inlaturam părți din distilat, ca să conferim horincii finale un gust și un echilibru de arome aparte.

Este foarte importantă și calitatea materialelor în care se face păstrarea și maturarea horincii finale.

Este total nerecomandata cumpărarea produselor distilate de la piață, de pe tarabe sau de pe internet, în sticle de plastic și făra sa aibă un buletin de analiză pe numele producatirului, emis de un laborator acreditat.

Degustările de Horinca Maramureșeană in spiritul Crăciunului!

Posted Leave a comment

Degustările de Horinca Maramureșeana au incantat și continuă să-i bucure pe toți cei care ne-au fost alături în anul care se încheie ! Horinca Maramureșeană, dublu distilata din prune, mere și pere, atent selecționate, din livezi certificate ,,bio” a fost foarte apreciată de către prietenii și partenerii noștri la evenimentele și petrecerile aniversare : gala membrilor corporativi ANEVAR de la Alba Iulia, întâlnirea de sfârșit de an a membrilor OEVE-București, cadouri și alte evenimente corporate prin care le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și promovat și ii asiguram ca în anul 2019 le vom fi alături !

La Horincie la Balul centenar OEVE

Posted Leave a comment

La Horincie a participat în calitate de sponsor oficial la organizarea Balului Anual al cavalerilor Vinului OEVE ediția 2018 care a avut loc în cetatea Alba Carolina, unde i s-a conferit diploma de excelență privind suportul oferit, benevol și dezinteresat, pentru buna desfășurare a evenimentului de înaltă ținută Cavalereasca !