Horinca Maramureșeană-de ce este unica?

Horinca maramureșeana este fără doar și poate, unul dintre cele mai apreciate și râvnite distilate românești mai ales ca aceasta Horinca are o tradiție locala de sute de ani – fiind menționată în unele documente de percepție a taxelor din nordul Ardealului încă de prin secolele XIII – XIV. Ca sa fie însă cu adevărat tradițională și autentică aceasta trebuie musai sa fie produsa după un set de reguli stricte și obiceiuri străvechi de la care nu trebuie sa te abați și care vor garanta calitatea și distinctivitatea unui produs final de o eleganta aparte, atât de potrivit și îmbietor alături de platourile reci cu produse tradiționale dar și dând savoare unei seri de Iarnă alături de oameni dragi, la gura șemineului!

Astfel noi, La Horincie, cultivam și elaboram rețeta noastră veche a familiei și respectam cu strictețe atât procedeul de culegere selectare și fermentate a fructelor cât și arta distilării și apoi a cupajairi selective a horincii! Folosim doar fructe din livezile noastre certificatw BIO. Nu adăugăm zahar în timpul fermentarii și nu folosim vase din materiale neconforme pentru păstrarea marcurilor din fructe. Apoi, in timpul celor doua distilări succesive, aplicam cu strictețe procedeul nostru unic, prin care inlaturam părți din distilat, ca să conferim horincii finale un gust și un echilibru de arome aparte.

Este foarte importantă și calitatea materialelor în care se face păstrarea și maturarea horincii finale.

Este total nerecomandata cumpărarea produselor distilate de la piață, de pe tarabe sau de pe internet, în sticle de plastic și făra sa aibă un buletin de analiză pe numele producatirului, emis de un laborator acreditat.

Leave a Reply