Cum le facem

Matured from 1 to 7 years in premium french recharred oak casks

Horinca – Aqua Vitae, has been produced in our area Maramures, north Transylvania for over 700 years. It is the quintessence of all distillates since the Middle Ages, when knights brought the alembic copper pot stills into northern Transylvania. In the vein of this tradition, we’ve improved the artisanal process, creating our own special recipes by double distilling and maturing in recharred casks; 100% natural product, fully handcrafted in a small family farm, where people and HORINCA live by century-old rules.

We continue our heritage, Gogota Family tradition since 1957 from Valea Stejarului, Maramures Country in order to manufacture a Pure Craft Distiled Spirits – Highly appreciated from fruit brandies in this part of Europe North Transylvania. Our spirits are a fine double distilled with the specific taste and aroma of selected fruits. It is produced in limited quantities -Small Batches.

Our Artisanal, Handcrafted fruits Brandy – Horinca from Plum, Pear, Quince, Apple or other local fruit is Matured for several years in finest oak casks of different origins from one to four year. and especially the superior ones Plum, Pear, Quince, Strawberry, Apricot are extra matured in the special recharred oak casks, by our own unique method, to brings lighter notes of dried fruits, hints of distant sweet aromatic smoke, along with a gentle fruity touch. Blending comes with a casks strength for rich and sumptuous taste.

Distilatele noastre, marca LA HORINCIE – Gogota Distillery cu Tradiție certificată din 1957 in Valea Stejarului, Maramures, sunt desăvârșite cu pasiune, printr-un procedeu artizanal atent verificat și totodată diferențiat si cu caracteristici distincte verificate si certificate de catre cei mai avizati si recunoscuti reprezentanti ai industriei HORECA.
Făurim HORINCA din fructe selecționate, foarte atent fermentate, fara zahar adaugat, conform DECALOGULUI distilatelor românești pe care l-am lansat si care ar trebuis a devina ,,Caietul de Sarcini,, pentru orcine pretinde ca produce un distilat traditional din fructe.

Fructele folosite de noi, provin peste 90 % din livezi ecologice si unele dintre ele certificate BIO. Prelucrarea si selectia este manuala si atent controlata, astfel, folosim doar fructele cele mai coapte si aromate de categorie superioara pentru a obtine distilatele cele mai aromate si pline de gust si savoare dar si înnobilate in butoaiele de stejar.

In timpul dublei distilări, care are loc in cazane tradiționale din cupru cu foc direct-etapa extrem de importanta si definitorie pentru calitatea distilatului care va merge mai departe la maturare-manufacturăm totul cu o foarte mare atenție si responsabilitate pentru a menține in condiții optime durata distilării, temperaturile specifice fiecărui moment dar si modalitatea de separare a fracțiiloro, metoda prin care separam alcoolurile nedorite si chiar daca in aceasta etapa pierdem mult din cantitate, castigînd prin calitatea distilatului rămas – si ne mandrim cu acest mod de a face lucrurile, traditional, diferențiat si unic, pentru ca dorim ca iubitorii de distilate traditionale să poata cunoaste în amănunt fiecare etapa a productiei de la culesul fructelor, fermentare, distilare si MATURARE-etapa pe care o consideram esențiala atunci cand vorbim despre textura si culoarea distilatelor traditionale care dupa normele UE si dupa legislatia interna ,,sunt considerate bauturi traditionale Româneşti acelea care au culoarea galbenă sau galben aurie obținută exclusiv prin maturarea in butoaie de stejar” astfel, adăugarea oricărei arome, colorant sau element care să modifice artificial culoarea sau gustul, fiind interzisă!


Distilatele noastre sunt Maturate între 1 și 7 ani în butoaie franțuzești din stejar din stejar uneori provent din romania, rearse și pregatite special printr-o metodă inovativă, originala proprie, brevetată. Horinca este selectata cupajată și imbuteluată manual în loturi mici printr-o tehnica unica de filtrare pentru a-i păstra culoarea, textura și aromele dobândite în urma anilor de maturare, fapt care-i conferă gust și savoare distincte și speciale în urma învechirii în butoaie!

Pregatirea baricurilor pentru extramaturarea Horincii este o etapa extrem de importanta pentru calitatea si savoarea distilatelor maturate si ne mandrim cu aceasta tehnica inovativa pentru distilatele romanesti care face ca aceste distilate sa aibă culoare, gust si textura total diferite fata de alte distilate-fapt recunoscut si confirmat de cei mai exigenți reprezentanți ai industriei HORECA!

Nu este vorba despre un secret bine pazit slogan care adesea este folosit în piața ca un element de marketing, ci este vorba de inovație prin tradiție, originalitate si excelență, daruire și valorificarea tradițiilor inaintașilor și a unui potential extraordinar al zonei, a unei moșteniri seculare, punerea în practică a unor concepte si idei îndrăznețe adunate după multi ani de experienta in managementul HORECA si evenimentelor din lumea vinului și a băuturilor fine, dar mai ales prin extrem de multă muncă, dăruire și pasiune. Astfel,  contopirea acestor valori prin implementarea unor idei inovative, tehnologii, împreună cu moștenirea tradițiilor familiei, seriozitatea și exigenta privind produsele tradiționale ancestrale, originale, au ca rezultat aceste distilate exclusive, unice cu caracteristici total distincte!

ÎMBUTELIATA ÎN LOTURI MICI / SMALL BATCHES, DIRECT DIN BUTOAIE, PENTRU A PASTRA AROMELE DISTINCTE, CULOAREA SI TEXTURA !

Recenzii cu note de degustare de la reputati specialisti :

,,Modul in care se exprima aromatic este absolut incantator, deoarece nu o face “brutal”, asa cum te-ai astepta de la un distilat de 40-50% vol. alc., ci delicat si fin, prin tonuri precise de peltea de pere, insotite in plan secundar de impresii de miere de salcam si nuci. Gustul este echilibrat si copt, cu o aciditate interesanta, ce ii conferă prospețime. In postgust, aromele fructate ating punctul culminant, fiind accentuate de alcoolul bine integrat, întregul peisaj aromatic fiind completat de niște tente de vanilie, lemn de stejar si ciocolata amăruie, conferite de maturarea in lemn de stejar”

by Valentin Ceafalău – reputat jurnalist si critic de vin, campion mondial la degustări in orb cu echipa României in 2023 si cu o vasta experiența in evaluarea vinurilor si a băutorilor fine distilate !

Plum Brandy 50 Cl, 59 % Alc. Vol. 16 months matured in finest oak cask.
Maturată peste un an In butoaie de stejar printr-o medoda inovativa proorie initiata pentru pentru prima data in România. Astfel, butoaiee de stejar au fost pregatite intr-un mod special tocmai pentru a conferi distilatelor noastre aceste texturi si arome unice!
Horinca este semifiltrata pentru a-i păstra taninii și elementele care dau culoare, gust și savoare în urma invechirii exclusiv în aceste butoaie.

Superior Plum Brandy Special blend Double Cask 4 years matured in the recharred oak cask previously used for the premium red wines.
Gama noastră SUPERIOARA extramaturată, inr-o prezentare exclusiva cu însemnele si informațiile familiei si ale brandului, in sticle de cea mai buna calitate de la cei mai buni producători din Europa si cu dopuri speciale din pluta cu cap de lemn, fabricate special pentru noi in Portugalia.
Extra Maturată 3-5-7 ani in butoaie de stejar rearse printr-o metoda inovativa proprie si exclusiva, astfel, primii ani se odihnește in butoaie de stajar ca prima treapta de maturare, iar la final, 2-3 ani este extra-maturata in aceste butoaie franțuzești speciale, baricuri din stejar de la DEMPTOS si François Frères Tonnellerie care le-am pregătit intr-un mod special si unic in Romania in vederea maturarii tocmai pentru a conferi distilatelor noastre aceste texturi si arome unice !

Horinca speciala la 70 CL este cupajata din doua feluri de prune foarte aromate si pline de savoare, si inainte de imbutelierea in loturi mici, folosim o tehnica proprie exclusiva de semi-filtrare pentru a-i păstra taninurile și elementele care dau culoare, gust și savoare în urma dublei invechiri exclusiv în butoaiele noastre de stejar, rearse.

Exclusive small batch Quince double distilled Brandy Extra maturated and blended minimum 3 years in oak french recharred cask!

Distilatul nostru exceptional, Horinca de Gutui maturata timp de 3 ani, progresiv astfel; in prima parte, se odihneste in butoaie de stejar, special pregatite, unde patrunde adanc in in fibrele lemnului unde se impreuneaza cu aromele si taninurile de stejar, urmand ca apoi, ultima etapa de maturare, sa o desavarsim in butoaie speciale frantuzesti, rearse* fabricate din stejarul Quercus Robur, un stejar de cea mai buna calitate care se gaseste si in Romania si ale carui calitati privind maturarea vinului dar in special a distilatelor – a fost recunoscuta de reputati specialisti la nivel mondial.

Acest stejar in care maturam noi Horinca, contine fibre compacte bogate in lignina, taninuri, substante colorante si pectice, substante minerale, aminoacizi si glucide, toate acestea, in urma rearderii speciale impreuna cu compusii aromatici favorabili, sunt apoi puse in valoare de o buna porozitate a lemnului, cu un continut optim de polifenoli extractibili. *remarca Stefan Gogota, autor al acestei metode speciale de preegatire a butoaielor

Astfel, distilatul nostru Horinca Superioara din Gutui selecționate, se diferențiază de celelalte, este speciala si unica pentru ca probabil este singura de pe piața cu o maturare certificată si reala de minim 3 ani in butoaie de stejar atent pregătite pentru acest distilat. Horinca de Gutui este produsa printr-un procedeu distinct si diferențiat de dubla distilare, din fructe alese, selecționate manual si fără zahar adăugat la fermentare.

Îmbutelierea este făcută tot manual si ne mândrim cu o tehnica speciala proprie de filtrare ușoara, prin care reușim sa-i păstram aromele si textura obținute după maturarea in butoaiele de stejar. Folosim apoi sticle speciale care-i pun in valoare culoarea si aspectul, si mai folosim dopuri speciale din pluta naturala, cu cap de lemn, realizate de către cei mai buni production portughezi.

Inovation

Horinca – Aqua Vitae, has been produced in our area for over 700 years. It is the quintessence of all distillates since the Middle Ages, when Teutonic knights brought the alembic copper pot stills into northern Transylvania – Valea Stejarului in this legendary land in Maramures, with gentle valleys and sunny hills is perfect for our orchards In the vein of this tradition, we’ve improved the artisanal process, creating our own special recipes by double distilling and maturing in recharred casks; 100% natural product, fully handcrafted in a small family farm, where people and HORINCA live by century-old rules.

After this period of experience in producing of various fruit distillates, we combine family heritage along with the innovative unique method by family heritor & master distiller Stefan Gogota – the method of recharring cask, used previously fr the premium red wines (firstly in Romania for fruit brandies maturation) in order to produce the exquisite and superior brandies of many types of fruits especially from Plums, Apple, Pears, Wild Sour Cherries, Quinces.
For better blending control and for exquisite quality we distill and age the different aged potion separately, then blend the brandies to achieve a balance of flavors that have length on the palate and a complex depth.

9
Sortimente fructe
12 l / an
Horinca sortiments
48
Festivaluri, Targuri!
26
Butoaie maturare
Emisiuni si video
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Cookie-urile strict necesare

Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Analytics

This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.