How We Made

Matured from 1 to 7 years in recharred Transylvania oak casks

Horinca – Aqua Vitae, has been produced in our area Maramures, north Transylvania for over 700 years. It is the quintessence of all distillates since the Middle Ages, when knights brought the alembic copper pot stills into northern Transylvania. In the vein of this tradition, we’ve improved the artisanal process, creating our own special recipes by double distilling and maturing in recharred casks; 100% natural product, fully handcrafted in a small family farm, where people and HORINCA live by century-old rules.

We continue our heritage, Gogota Family tradition since 1957 from Valea Stejarului, Maramures Country in order to manufacture a Pure Craft Distiled Spirits – Highly appreciated from fruit brandies in this part of Europe North Transylvania. Our spirits are a fine double distilled with the specific taste and aroma of selected fruits. It is produced in limited quantities -Small Batches.

Our Artisanal, Handcrafted fruits Brandy – Horinca from Apple, Plum or Pear is Matured for several years in finest oak casks of different origins from one to four year. and especially the superior ones Plum, Quince or Strawberry, is extra matured in the special recharred oak casks, by our own unique method, to brings lighter notes of dried fruits, hints of distant sweet aromatic smoke, along with a gentle fruity touch. Blending comes with a casks strength for rich and sumptuous taste.

Distilatele noastre, marca LA HORINCIE – Gogota Distillery cu Tradiție certificată din 1957 in Valea Stejarului, Maramures, sunt desăvârșite cu pasiune, printr-un procedeu artizanal atent verificat și totodata diferențiat fata de procedeele uzuale ale altor producatori.
Făurim HORINCA din fructe selecționate, foarte atent fermentate, fara zahar adaugat.

Fructele folosite de noi, provin peste 90 % din livezi certificate BIO. Prelucrarea si selectia este manuala si atent controlata, astfel, folosim doar fructele cele mai coapte si aromate de categorie superioara pentru a obtine distilatele cele mai aromate si pline de gust.

In timpul dublei distilari, care are loc in cazane tradiționale din cupru cu foc direct-etapa extrem de importanta si definitorie pentru calitatea distilatului care va merge mai departe la maturare-facem totul cu o foarte mare atentie si responsabilitate pentru a mentine in conditii optime durata distilarii, temperaturile specifice fiecarui moment dar si modalitatea de separare a fractiilor, metoda prin care separam alcolurile nedorite si chiar daca in aceasta etapa pierdem mult din cantitate, castigam prin calitatea distilatului ramas, si ne mandrim cu acest mod de a face lucrurile, traditional, diferentiat si unic, pentru ca dorim ca iubitorii de distilate traditionale sa poata cunoaste in amanunt fiecare etapa a productiei de la culesul fructelor pana la distilare si MATURARE-etapa pe care o consideram esentiala atunci cand vorbim despre textura si culoarea distilatelor traditionale care dupa normele UE si dupa legislatia interna ,,sunt considerate bauturi traditionale Româneşti acelea care au culoarea galbena sau galben aurie obtinuta strict dupa maturarea in butoaie de stejar”


Distilatele noastre sunt Maturate între 1 și 4 ani în butoaie frantuzesti din stejar romanesc, rearse – printr-o metodă inovativă proprie brevetată. Horinca este selectata cupajata și imbuteluată manual în loturi mici printr-o tehnica unica de filtrare pentru a-i păstra taninii, culoarea și aromele care-i conferă gustul și savoarea în urma învechirii în butoaie!

Pregatirea baricurilor pentru extramaturarea Horincii este o etapa extrem de importanta pentru calitatea si savoarea distilatelor maturate si ne mandrim cu aceasta tehnica inovativa pentru distilatele romanesti care face ca Horinca noastra sa aiba culoare, gust si textura total diferite fata de alte distilate!

Nu este vorba despre un secret bine pazit slogan care adesea este folosit in piata ca un element de marketing, ci este vorba de inovatie prin traditie, valorificarea unui potential extraordinar al zonei, a unei mosteniri seculare, punerea in practica a unor concepte si kow how adunate dupa multi ani de experienta in managementul HORECA si evenimentelor din lumea vinului si a bauturilor fine, prin multa munca, daruire si pasiune alaturi de implementarea cu mult efort a acelor idei noi inovative impreuna cu mostenirea traditiilor Familiei Gogota privind produsele traditionale originale!

ÎMBUTELIATA ÎN LOTURI MICI / SMALL BATCHES, DIRECT DIN BUTOAIE, PENTRU A PASTRA AROMELE DISTINCTE, CULOAREA SI TEXTURA !

Recenzii cu note de degustare de la reputati specialisti :

,,Modul in care se exprima aromatic este absolut incantator, deoarece nu o face “brutal”, asa cum te-ai astepta de la un distilat de 40-50% vol. alc., ci delicat si fin, prin tonuri precise de peltea de pere, insotite in plan secundar de impresii de miere de salcam si nuci. Gustul este echilibrat si copt, cu o aciditate interesanta, ce ii conferă prospețime. In postgust, aromele fructate ating punctul culminant, fiind accentuate de alcoolul bine integrat, întregul peisaj aromatic fiind completat de niște tente de vanilie, lemn de stejar si ciocolata amăruie, conferite de maturarea in lemn de stejar”

by Valentin Ceafalău – reputat jurnalist si critic de vin, campion mondial la degustări in orb cu echipa României in 2023 si cu o vasta experiența in evaluarea vinurilor si a băutorilor fine distilate !

Plum Brandy 50 Cl, 59 % Alc. Vol. 16 months matured in finest oak cask.
Maturată peste un an In butoaie de stejar printr-o medoda inovativa proorie initiata pentru pentru prima data in România. Astfel, butoaiee de stejar au fost pregatite intr-un mod special tocmai pentru a conferi distilatelor noastre aceste texturi si arome unice!
Horinca este semifiltrata pentru a-i păstra taninii și elementele care dau culoare, gust și savoare în urma invechirii exclusiv în aceste butoaie.

Superior Plum Brandy Special blend Double Cask 4 years matured in the recharred oak cask previously used for the premium red wines.
Gama noastră SUPERIOARA extramaturată, inr-o prezentare exclusiva cu însemnele si informațiile familiei si ale brandului, in sticle de cea mai buna calitate de la cei mai buni producători din Europa si cu dopuri speciale din pluta cu cap de lemn, fabricate special pentru noi in Portugalia.
Extra Maturată 3-5 ani in butoaie de stejar rearse printr-o metoda inovativa proprie si exclusiva, astfel, primii ani se odihnește in butoaie de stajar ca prima treapta de maturare, iar la final, 2-3 ani este extra-maturata in aceste butoaie franțuzești speciale, baricuri din stejar de la DEMPTOS si François Frères Tonnellerie care le-am pregătit intr-un mod special si unic in Romania in vederea maturarii tocmai pentru a conferi distilatelor noastre aceste texturi si arome unice !

Horinca speciala la 70 CL este cupajata din doua feluri de prune foarte aromate si pline de savoare, si inainte de imbutelierea in loturi mici, folosim o tehnica proprie exclusiva de semi-filtrare pentru a-i păstra taninurile și elementele care dau culoare, gust și savoare în urma dublei invechiri exclusiv în butoaiele noastre de stejar, rearse.

Exclusive small batch Quince double distilled Brandy Extra maturated and blended minimum 3 years in the recharred cask used before for the red wine!

Distilatul nostru exceptional, Horinca de Gutui maturata timp de 3 ani, progresiv astfel; in prima parte, se odihneste in butoaie de stejar, special pregatite, unde patrunde adanc in in fibrele lemnului unde se impreuneaza cu aromele si taninurile de stejar, urmand ca apoi, ultima etapa de maturare, sa o desavarsim in butoaie speciale frantuzesti, rearse* fabricate din stejarul Quercus Robur, un stejar de cea mai buna calitate care se gaseste si in Romania si ale carui calitati privind maturarea vinului dar in special a distilatelor – a fost recunoscuta de reputati specialisti la nivel mondial.

Acest stejar in care maturam noi Horinca, contine fibre compacte bogate in lignina, taninuri, substante colorante si pectice, substante minerale, aminoacizi si glucide, toate acestea, in urma rearderii speciale impreuna cu compusii aromatici favorabili, sunt apoi puse in valoare de o buna porozitate a lemnului, cu un continut optim de polifenoli extractibili. *remarca Stefan Gogota, autor al acestei metode speciale de preegatire a butoaielor

Astfel, distilatul nostru Horinca Superioara din Gutui selecționate, se diferențiază de celelalte, este speciala si unica pentru ca probabil este singura de pe piața cu o maturare certificată si reala de minim 3 ani in butoaie de stejar atent pregătite pentru acest distilat. Horinca de Gutui este produsa printr-un procedeu distinct si diferențiat de dubla distilare, din fructe alese, selecționate manual si fără zahar adăugat la fermentare.

Îmbutelierea este făcută tot manual si ne mândrim cu o tehnica speciala proprie de filtrare ușoara, prin care reușim sa-i păstram aromele si textura obținute după maturarea in butoaiele de stejar. Folosim apoi sticle speciale care-i pun in valoare culoarea si aspectul, si mai folosim dopuri speciale din pluta naturala, cu cap de lemn, realizate de către cei mai buni production portughezi.

Inovation

Horinca – Aqua Vitae, has been produced in our area for over 700 years. It is the quintessence of all distillates since the Middle Ages, when Teutonic knights brought the alembic copper pot stills into northern Transylvania – Valea Stejarului in this legendary land in Maramures, with gentle valleys and sunny hills is perfect for our orchards In the vein of this tradition, we’ve improved the artisanal process, creating our own special recipes by double distilling and maturing in recharred casks; 100% natural product, fully handcrafted in a small family farm, where people and HORINCA live by century-old rules.

After this period of experience in producing of various fruit distillates, we combine family heritage along with the innovative unique method by family heritor & master distiller Stefan Gogota – the method of recharring cask, used previously fr the premium red wines (firstly in Romania for fruit brandies maturation) in order to produce the exquisite and superior brandies of many types of fruits especially from Plums, Apple, Pears, Wild Cherry, Quince, Horns and Grape.
For better blending control and for exquisite quality we distill and age the different aged potion separately, then blend the brandies to achieve a balance of flavors that have length on the palate and a complex depth.

9
Sortimente fructe
12 l / an
Horinca sortiments
48
Festivaluri, Targuri!
26
Butoaie maturare
Emisiuni si video